Telecí maso s rozmarýnovými bramborami a brokolicí

Telecí maso s brokolicí a rozmarýnovými šťouchanými bramborami

Je Vašim oblíbeným? Pak určitě zkuste kombinaci telecí maso s brokolicí doplněné výbornými rozmarýnovými bramborami. Pochutnáte si. Telecí maso má obecně velmi jemnou chuť, je libové, lehce stravitelné a proto vhodné pro děti již od zavádění prvních příkrmů.

Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Telecí s brokolicí a rozmarýnovými šťouchanými bramborami
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření /
Celkový čas
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Vytisknout recept
Pokyny
  1. Telecí maso si omyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s trochou másla nejprve lehce orestujeme na pánvi, aby se zatáhlo, poté přidáme trochu vody a drceného kmínu a dusíme zhruba 30 minut, dokud telecí nezměkne.
  2. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v parním či normálním hrnci uvaříme doměkka (asi 5 minut). Po změknutí můžeme brokolici propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala svoji krásnou zelenou barvu. (Vodu po uvařené brokolici nevyléváme, jelikož ji později můžeme použít pro přípravu zeleninové polévky).
  3. Brambory dáme vařit se slupkou doměkka.
  4. V hrnci rozpustíme kostičku másla a lehce na ní orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme sušený rozmarýn, promícháme a necháme bylinkou provonět.
  5. Uvařené brambory oloupáme, přidáme k orestované cibulce a prošťoucháme. Ke šťouchaným bramborám můžeme pro zjemnění přidat trochu ohřátého plnotučného mléka či smetany.
  6. A telecí masíčko s rozmarýnovými brambory je hotové, dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *