Kuřecí vývar

Suroviny:

  • kuřecí prso
  • mrkev
  • hrášek
  • kořenová petržel
  • další zelenina dle uvážení (brokolice, květák, kukuřice)
  • kojenecká voda
  • kvalitní olej


Postup

Kuřecí maso očistíme a pokrájíme na kousky, které vhodíme do hrnce, přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou ostatní zeleninu, přidáme kojeneckou vodu a vaříme do změknutí zeleniny (čím déle, tím bude vývar silnější). Poté přidáme kapku kvalitního oleje a vše rozmixujeme (nebo pomačkáme vidličkou). A můžeme podávat.

Poznámka: Na zahuštění můžeme použít i rozšlehaný vaječný žloutek či rozdrcené ovesné vločky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *