Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka jakožto francouzská klasika určitě zachutná nejen vašim malým strávníkům, ale i celé rodině. Při přípravě receptu francouzské cibulové polévky jsem se nechala inspirovat skvělým šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem.
Příprava francouzské cibulové polévky není náročná a zvládne ji i začátečník. Francouzská kuchyně je typická svým hojným využíváním čerstvých bylin. Proto je francouzská cibulačka spjatá s použitím tymiánu (mnohdy i šalvějí či rozmarýnem, záleží na osobních preferencích). Hlavní surovinou francouzské kuchyně je pak sýr, který je v cibulačce zastoupen sýrem Gruyér.
Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- trocha másla
- 4 ks cibule
- pepř
- tymián
- 1 lžíce olivového oleje
- strouhaný sýr Gruyér nebo můžete použít i jiný vámi oblíbený sýr
- 500 ml drůbežího vývaru
Suroviny
|
|
Pokyny
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmahneme na troše másla, přidáme ždibek soli a pepře a smažíme tak dlouho, dokud není cibulka pěkně dozlatova.
- Osmaženou cibulku zalijeme připraveným drůbežím vývarem, přidáme trochu tymiánu a vše prohřejeme.
- Bagetu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje usmažíme na krutony.
- Polévku nalijeme do misek, přidáme krutony a zasypeme sýrem. Takto připravenou polévky poté můžeme ještě nechat zapéct na pár minutek v troubě.
- Takto připravenou chutnou cibulovou polévku můžeme ještě na ozdobu i chuť posypat nasekanou pažitkou. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Francouzská cibulačka
Jméno autora
Mimikucharka.cz
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář