Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka jakožto francouzská klasika určitě zachutná nejen vašim malým strávníkům, ale i celé rodině. Při přípravě receptu cibulové polévky jsem se nechala inspirovat skvělým šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem.

Příprava francouzské cibulové polévky není náročná a zvládne ji i začátečník. Francouzská kuchyně je typická svým hojným využíváním čerstvých bylin. Proto je francouzská cibulačka spjatá s použitím tymiánu (mnohdy i šalvějí či rozmarýnem, záleží na osobních preferencích). Hlavní surovinou francouzské kuchyně je pak , který je v cibulačce zastoupen sýrem Gruyér.

Vytisknout recept
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Chod Polévka
Kuchyň francouzská
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porce
Suroviny
Chod Polévka
Kuchyň francouzská
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
porce
Suroviny
Francouzská cibulačka
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmahneme na troše másla, přidáme ždibek soli a pepře a smažíme tak dlouho, dokud není cibulka pěkně dozlatova.
  2. Osmaženou cibulku zalijeme připraveným drůbežím vývarem, přidáme trochu tymiánu a vše prohřejeme.
  3. Bagetu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje usmažíme na krutony.
  4. Polévku nalijeme do misek, přidáme krutony a zasypeme sýrem. Takto připravenou polévky poté můžeme ještě nechat zapéct na pár minutek v troubě.
  5. Takto připravenou chutnou cibulovou polévku můžeme ještě na ozdobu i chuť posypat nasekanou pažitkou. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Francouzská cibulačka
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *