Pečený králík se špenátem
Králičí maso patří mezi nejdietnější a nejzdravější masa, proto jestli máte přístup ke králičímu masu nejlépe z domácího chovu, tak neváhejte a pusťte se do jedné z mnoha masových úprav, jímž je pečený králík se špenátem.
Doba přípravy | 20 min |
Doba vaření | 1 h 45 min |
Porce |
porcí
|
Suroviny
Na přípravu špenátu
- 1 balení špenátu čerstvý je vždy lepší než mražený
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 1 lžíce olivového oleje
Suroviny
Na přípravu špenátu
|
|
Pokyny
- Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200 stupňů.
- Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
- Králičí maso omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
- Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
- Ke konce pečení si mezitím připravíme špenát. Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený špenát. Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. Špenát ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
- Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
- Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Králík se špenátem
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář