Pečený králík se špenátem a zeleninou

Pečený králík se špenátem

Králičí maso patří mezi nejdietnější a nejzdravější masa, proto jestli máte přístup ke králičímu masu nejlépe z domácího chovu, tak neváhejte a pusťte se do jedné z mnoha masových úprav, jímž je pečený se špenátem.

Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Králík se špenátem
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření /
Celkový čas
Vytisknout recept
Králík se špenátem
Pečený králík se špenátem a zeleninou
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 1 h 45 min
Porce
porcí
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 1 h 45 min
Porce
porcí
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Pečený králík se špenátem a zeleninou
Pokyny
  1. Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
  3. Králičí maso omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
  4. Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
  5. Ke konce pečení si mezitím připravíme . Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený . Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
  6. Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
  7. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *