Pečený králík se špenátem a zeleninou

Pečený králík se špenátem

Králičí maso patří mezi nejdietnější a nejzdravější masa, proto jestli máte přístup ke králičímu masu nejlépe z domácího chovu, tak neváhejte a pusťte se do jedné z mnoha masových úprav, jímž je pečený se špenátem.

Vytisknout recept
Králík se špenátem
Pečený králík se špenátem a zeleninou
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 1 h 45 min
Porce
porcí
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 1 h 45 min
Porce
porcí
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Pečený králík se špenátem a zeleninou
Pokyny
  1. Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
  3. Králičí maso omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
  4. Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
  5. Ke konce si mezitím připravíme . Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený . Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
  6. Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
  7. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Králík se špenátem
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *