Králík se špenátem
Porce Doba přípravy
6porcí 20min
Doba vaření
1 h45 min
Porce Doba přípravy
6porcí 20min
Doba vaření
1 h45 min
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Pokyny
  1. Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
  3. Králičí maso omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
  4. Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
  5. Ke konce pečení si mezitím připravíme špenát. Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený špenát. Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. Špenát ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
  6. Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
  7. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Králík se špenátem
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas