Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
Králičí maso omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
Ke konce pečení si mezitím připravíme špenát. Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený špenát. Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. Špenát ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.