se špenátem
Porce Doba přípravy
6porcí 20min
Doba
1 h45 min
Porce Doba přípravy
6porcí 20min
Doba vaření
1 h45 min
Suroviny
Na přípravu králíka:
Na přípravu špenátu
Pokyny
  1. Nejprve si dáme rozehřát troubu na 200 stupňů.
  2. Všechnu zeleninu si očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostičky a s trochou másla nasypeme do pekáče. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. K zelenině přidáme trochu vody, aby se nám nepřipalovala.
  3. Králičí omyjeme, rozporcujeme a vložíme do pekáče na již nakrájenou zeleninu.
  4. Pekáč přikryjeme víkem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 90 minut do změknutí masa. Průběžně králíka kontrolujeme a poléváme ho výpekem ze zeleniny.
  5. Ke konce si mezitím připravíme . Nejprve si oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a zlehka osmažíme, poté k ní přidáme čerstvý či mražený špenát. Přidáme 2 stroužky lisovaného česneku a zhruba 5 minut dusíme. Špenát ochutíme trochou soli a pepře dle chuti.
  6. Jestliže chceme hustější omáčku můžeme část či všechnu pečenou zeleninu vyjmout z pekáče a pomocí mixéru rozmixovat pro získání krémové konzistence, zjemnit ji můžeme i přidáním pár kapek smetany.
  7. Vhodnou přílohou jsou , či bramborový knedlík. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Králík se špenátem
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Knihy Dobrovský