Dýňová polévka
Suroviny:
- cibule
- dýně Hokkaido
- plnotučné mléko / smetana
- brambory / batáty
- voda
- máslo
Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a lehce orestujeme na másle. Dýni zbavíme slupky a jádřince a pak nakrájíme na menší části. Brambory (či batáty) rovněž zbavíme slupky, omyjeme, nakrájíme na menší části a přidáme k dýni a orestované cibulce. Přidáme vodu a vaříme do změknutí všech surovin. Pro zjemnění přidáme trochu smetany či plnotučného mléka a vše pečlivě rozmixujeme. A dýňová polévka je hotová.
Dobrý den, skvělý recept. Mohu udělat více porcí a zamrazit nebo raději jen čerstvé?
Dýňovou polévku jsem běžně i zamrazovala, ale samozřejmě že čerstvá je nejlepší 🙂