Francouzská cibulačka
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba
15minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmahneme na troše másla, přidáme ždibek soli a pepře a smažíme tak dlouho, dokud není cibulka pěkně dozlatova.
  2. Osmaženou cibulku zalijeme připraveným drůbežím vývarem, přidáme trochu tymiánu a vše prohřejeme.
  3. Bagetu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje usmažíme na krutony.
  4. Polévku nalijeme do misek, přidáme krutony a zasypeme sýrem. Takto připravenou polévky poté můžeme ještě nechat zapéct na pár minutek v troubě.
  5. Takto připravenou chutnou cibulovou polévku můžeme ještě na ozdobu i chuť posypat nasekanou pažitkou. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Francouzská cibulačka
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Knihy Dobrovský
Dětskézábrany.cz