Pečené telecí se zeleninkou
Telecí maso je jedno z nejzdravějších a nejdietnějších druhů masa. Má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelné, proto se hodí k prvním kojeneckým příkrmům i redukčním dietám. Pečené telecí se zeleninkou je na přípravu velmi snadné, zkuste a uvidíte.
Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 1 h 30 min |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 150 g telecí plece
- 2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- brambory
- 1 petržel
- stroužek česneku
- 1 lžíce olivový olej
- rozmarýn
- tymián
Suroviny
|
|
Pokyny
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Zeleninu i brambory omyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na kousky (velikost dle věku dítěte). Nakrájenou zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme pár kapek olivového oleje, můžeme jemně osolit a promícháme.
- Plátek telecího masa omyjeme, lehce okořeníme rozmarýnem a tymiánem a položíme do pekáčku vystlaného zeleninou. Pečeme v troubě zhruba 60-90 minut do změknutí masa.
- Chceme-li zhotovit i omáčku, tak hotové maso i zeleninu dáme stranou a udržujeme vše teplé. Pekáček s výpekem dáme na plotýnku (nebo přelijeme šťávu do hrnce), přidáme trochu másla a pár kapek vody (v případě potřeby) a necháme omáčku zhoustnout.
- Poté můžeme pečené telecí se zeleninkou servírovat našim malým strávníkům.
Shrnutí receptu
Název receptu
Pečené telecí se zeleninkou
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář