Pečené telecí se zeleninou

Pečené telecí se zeleninkou

je jedno z nejzdravějších a nejdietnějších druhů masa. Má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelné, proto se hodí k prvním kojeneckým příkrmům i redukčním dietám. Pečené telecí se zeleninkou je na přípravu velmi snadné, zkuste a uvidíte.

Vytisknout recept
Pečené telecí se zeleninkou
Pečené telecí se zeleninou
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 h 30 min
Porce
porce
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 h 30 min
Porce
porce
Pečené telecí se zeleninou
Pokyny
  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Zeleninu i brambory omyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na kousky (velikost dle věku dítěte). Nakrájenou zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme pár kapek olivového oleje, můžeme jemně osolit a promícháme.
  3. Plátek telecího masa omyjeme, lehce okořeníme rozmarýnem a tymiánem a položíme do pekáčku vystlaného zeleninou. Pečeme v troubě zhruba 60-90 minut do změknutí masa.
  4. Chceme-li zhotovit i omáčku, tak hotové maso i zeleninu dáme stranou a udržujeme vše teplé. Pekáček s výpekem dáme na plotýnku (nebo přelijeme šťávu do hrnce), přidáme trochu másla a pár kapek vody (v případě potřeby) a necháme omáčku zhoustnout.
  5. Poté můžeme pečené telecí se zeleninkou servírovat našim malým strávníkům.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pečené telecí se zeleninkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *