Pečené telecí se zeleninou

Pečené telecí se zeleninkou

je jedno z nejzdravějších a nejdietnějších druhů masa. Má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelné, proto se hodí k prvním kojeneckým příkrmům i redukčním dietám. Pečené telecí se zeleninkou je na přípravu velmi snadné, zkuste a uvidíte.

Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pečené telecí se zeleninkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření /
Celkový čas
Vytisknout recept
Pečené telecí se zeleninou
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 h 30 min
Porce
porce
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 h 30 min
Porce
porce
Pečené telecí se zeleninou
Pokyny
  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Zeleninu i brambory omyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na kousky (velikost dle věku dítěte). Nakrájenou zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme pár kapek olivového oleje, můžeme jemně osolit a promícháme.
  3. Plátek telecího masa omyjeme, lehce okořeníme rozmarýnem a tymiánem a položíme do pekáčku vystlaného zeleninou. Pečeme v troubě zhruba 60-90 minut do změknutí masa.
  4. Chceme-li zhotovit i omáčku, tak hotové maso i zeleninu dáme stranou a udržujeme vše teplé. Pekáček s výpekem dáme na plotýnku (nebo přelijeme šťávu do hrnce), přidáme trochu másla a pár kapek vody (v případě potřeby) a necháme omáčku zhoustnout.
  5. Poté můžeme pečené telecí se zeleninkou servírovat našim malým strávníkům.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *