Restovaný tuňák s kuskusem a paprikou

Tuňák s kuskusem

Vytisknout recept
Restovaný tuňák s kuskusem a paprikou
Kuchyň česká
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
porce
Kuchyň česká
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
porce
Restovaný tuňák s kuskusem a paprikou
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme marinádu na tuňáka a to tak, že smícháme pár kapek olivového oleje, špetku tymiánu a pár kapek citrónové šťávy.
  2. Tuňák omyjeme, vložíme do marinády a marinujeme zhruba 30 minut v ledničce.
  3. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno a s trochou másla lehce orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k restující se cibulce, po chvíli přidáme trochu vody a dusíme papriku doměkka.
  4. Na přípravu kuskusu si dáme do varné konvice vařit vodu a tou poté zalijeme kuskus v poměru 2:1 (2 díly vody k 1 dílu kuskusu) a necháme 10 minut odležet.
  5. Marinovaného tuňáka orestujeme z obou stran (asi 3 minuty z každé strany). Tuňák servírujeme s kuskusem a dušenou paprikou. Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *