Vepřový plátek na žampionech
Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 60 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 3 plátky vepřové kotlety či plece
- 1 ks cibule
- 15 ks žampionů
- máslo
- smetana
- mletý kmín
Suroviny
|
|
Pokyny
- Na vepřový plátek se nejlépe hodí vepřová kotleta nebo plec. Maso si nejprve omyjeme a poté ho paličkou naklepeme po obou stranách.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a spolu s omytými a na čtvrtky pokrájenými žampiony lehce osmahneme na kousku másla.
- Poté přidáme maso a zprudka po obou stranách orestujeme, aby se zatáhlo a hned zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
- Přidáme mletý kmín a na mírném ohni dusíme zhruba 40 -50 minut do změknutí.
- Když je maso měkké, tak můžeme přidat pár kapek smetany na zjemnění, už jen prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s rýží či těstovinami.
Napsat komentář