Vepřový plátek na žampionech

Vepřový plátek na žampionech

Vytisknout recept
Vepřový plátek na žampionech
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porce
Suroviny
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porce
Suroviny
Vepřový plátek na žampionech
Pokyny
  1. Na vepřový plátek se nejlépe hodí vepřová kotleta nebo plec. Maso si nejprve omyjeme a poté ho paličkou naklepeme po obou stranách.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a spolu s omytými a na čtvrtky pokrájenými lehce osmahneme na kousku másla.
  3. Poté přidáme maso a zprudka po obou stranách orestujeme, aby se zatáhlo a hned zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.
  4. Přidáme mletý kmín a na mírném ohni dusíme zhruba 40 -50 minut do změknutí.
  5. Když je maso měkké, tak můžeme přidat pár kapek smetany na zjemnění, už jen prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s rýží či těstovinami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *