Boloňské špagety (špagety Bolognese) pro děti

Boloňské špagety s parmazánem

Vytisknout recept
Boloňské špagety (špagety Bolognese) pro děti
Kuchyň italská
Porce
porce
Suroviny
Kuchyň italská
Porce
porce
Suroviny
Boloňské špagety (špagety Bolognese) pro děti
Pokyny
  1. Na Boloňské (přesněji Bolognese) nejprve omytou mrkev s celerem zbavíme slupky a následně je nastrouháme nahrubo. 
  2. Připravíme pánev a na troše másle lehce osmahneme cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a čtvrtinu celeru, vše lehce orestujeme.
  3. Po pár minutách přidáme omyté (a okapané) a necháme jej na pánvi opéct.
  4. Rajčata omyjeme, vložíme do mísy a spaříme je vroucí vodou, aby šly dobře zbavit slupky. Oloupeme je, nakrájíme na kostky a přidáme spolu s bylinkami (tymiánem, oreganem a rozmarýnem) na pánev k masu.
  5. Vše dusíme pod pokličkou dle potřeby asi 30 až 45 minut.
  6. Vedle v hrnci přivedeme vodu k varu, vhodíme potřebné množství špaget a vaříme dle návodu na obalu.
  7. Hotové špagety slijeme a spolu s hotovou omáčkou můžeme servírovat na talíři posypané parmazánem. Úspěch zaručen 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *