Pizza margherita - recept na pizzu

Pizza Margherita – recept

Margherita je italská klasika, která dostala svůj název dle královny Markéty, která ji ochutnala v Neapoli a zamilovala se do ní. Musím se přiznat, že Margherita patří i mezi mé oblíbené pizza favority. Nejenom se že chuťově výborná, ale je i neuvěřitelně snadná na přípravu. Už jste si zkoušeli pizzu Margheritu upéct sami doma? Pojďme na to, zvládne to opravdu každý.

Domácí recept na těsto na pizzu je opravdu lehký a nemusíte se ho bát. Experimentovala jsem s mnoha recepty a tento mi přijde nejlepší.

 

Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pizza Margherita - recept
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření /
Celkový čas
Vytisknout recept
Pizza Margherita
Pizza margherita - recept na pizzu
Kuchyň italská
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
malé pizzy
Suroviny
Na pizza těsto
Suroviny na pizzu
Kuchyň italská
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
malé pizzy
Suroviny
Na pizza těsto
Suroviny na pizzu
Pizza margherita - recept na pizzu
Pokyny
  1. Do mísy si odměříme množství mouky, přidáme sůl, droždí, olivový olej a 200 ml teplé vody. Řádně vše promícháme, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se pružné těsto. Nejlépe, když použijeme své ruce a těsto několik minut hněteme, výsledkem nám bude krásně nadýchané těsto. Máme-li dost času, můžeme nechat těsto pod utěrkou kynout zhruba 20 minut. Jestliže času nemáme nazbyt, nevadí.
  2. Těsto si rozdělíme na dva díly, které nejlépe rukou vytaháme a vytvarujeme z nich placky, které se nám vejdou na pečící plech na pizzu, zhruba tedy v průměru 25 cm.
  3. Na rajčatovou omáčku si nejprve rozmixujeme loupaná rajčata s trochou cukru, soli, troškou olivového oleje a dvěma stroužky utřeného česneku. Takto připravenou směsí pomažeme pizza těsto.
  4. Na pizzu poklademe kolečka mozzarely a lístky bazalky. Pizzu dáme do předem předehřáté trouby na 230 stupňů a pečeme zhruba 8 - 10 minut. Průběžně pizzu kontrolujeme a případně snížíme nebo zvýšíme teplotu tak, aby okraje pizzy byly hezky zlaté (nikoliv černé).
  5. Pizzu Margeritu podáváme horkou. Úspěch zaručen.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *