Těsto na pizzu - domácí recept

Těsto na pizzu – domácí recept

Také máte tak rádi pizzu? Já ji zbožňuji a nejraději si dělám sama domácí, nikoliv kupovanou. Dám si tam aspoň přesně to, co mám ráda a vím v jaké kvalitě.  Znáte domácí recept na na pizzu?

Mnoho lidí má strach z těsta na pizzu a raději si koupí přímo korpus na pizzu a to je dle mého nejen vyhazování peněz, ale ani to nebude příliš zdravé. Vezměte si, kolik musejí dát do korpusu různých stabilizátorů, aby se v krámě nezkazil. Co takhle pro tentokrát zkusit domácí těsto na pizzu? Je to opravdu lehké, levné a hlavně rychlé.

Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Těsto na pizzu
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření /
Celkový čas
Vytisknout recept
Těsto na pizzu
Těsto na pizzu - domácí recept
Kuchyň italská
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
malé pizzy
Suroviny
Kuchyň italská
Doba přípravy 25 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
malé pizzy
Suroviny
Těsto na pizzu - domácí recept
Pokyny
  1. Do mísy si odměříme množství mouky, přidáme sůl, droždí, olivový olej a 200 ml teplé vody. Řádně vše promícháme, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se pružné těsto. Nejlépe, když použijeme své ruce a těsto několik minut hněteme, výsledkem nám bude krásně nadýchané těsto.
  2. Máme-li dost času, můžeme nechat těsto pod utěrkou kynout zhruba 20 minut. Jestliže času nemáme nazbyt, nevadí.
  3. Těsto si rozdělíme na dva díly, které nejlépe rukou vytaháme a vytvarujeme z nich placky, které se nám vejdou na pečící plech na pizzu, zhruba tedy v průměru 25 cm.
  4. Hotové pizza těsto můžeme pomazat rajčatovou omáčkou, kterou smícháme z rajčatového pyré, rozetřeného česneku, špetky soli a pár lístků bazalky nebo oregana. Navrch naklademe oblíbené pizza suroviny.
  5. Takto připravenou pizzu vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů a pečeme asi 10 minut. Průběžně pizzu kontrolujeme, případně teplotu mírně snížíme nebo zvýšíme.
  6. Pizzu podáváme horkou, můžeme navrch ozdobit lístky čerstvé bazalky nebo oregana. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *