Nejlepší guláš z vepřového masa
Guláš patří mezi nejoblíbenější tradiční české speciality a přitom je jeho příprava velmi snadná a zvládne ho každý. Nabízíme vám recept na ten nejlepší guláš z vepřového masa, co jste kdy ochutnali.

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 75 minut |
Porce |
|
Suroviny
- 500 g vepřové kýty
- 1 velká cibule
- 1 ks červené papriky
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- kmín
- sůl
- špetka pepře
- mletá červená paprika
- trocha hladké mouky na přípravu jíšky
- sádlo nebo máslo
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Maso si omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a spolu s cibulkou lehce osmahneme na sádle nebo másle.
- Zatímco maso restujeme, nakrájíme si na kostičky omytou červenou papriku, kterou přihodíme ho hrnce.
- Nakonec přidáme kmín, mletou červenou papriku, trochu soli, pepře a na závěr vše podlijeme dostatkem vody.
- Dusíme zhruba hodinu, můžeme i déle, maso se pak bude krásně rozpadat. Nakonec guláš zahustíme připravenou jíškou, chvilku provaříme a máme hotovo.
Poznámky k receptu
Chutnal Vám recept? Na jaký způsob děláte vepřový guláš vy?
Shrnutí receptu

Název receptu
Nejlepší guláš z vepřového masa
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení





Napsat komentář