Margherita
Porce Doba přípravy
2 malé pizzy 25minut
Doba
10minut
Porce Doba přípravy
2 malé pizzy 25minut
Doba vaření
10minut
Suroviny
Na pizza
Suroviny na pizzu
Pokyny
  1. Do mísy si odměříme množství mouky, přidáme sůl, droždí, olivový olej a 200 ml teplé vody. Řádně vše promícháme, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se pružné těsto. Nejlépe, když použijeme své ruce a těsto několik minut hněteme, výsledkem nám bude krásně nadýchané těsto. Máme-li dost času, můžeme nechat těsto pod utěrkou kynout zhruba 20 minut. Jestliže času nemáme nazbyt, nevadí.
  2. Těsto si rozdělíme na dva díly, které nejlépe rukou vytaháme a vytvarujeme z nich placky, které se nám vejdou na pečící plech na pizzu, zhruba tedy v průměru 25 cm.
  3. Na rajčatovou omáčku si nejprve rozmixujeme loupaná s trochou cukru, soli, troškou olivového oleje a dvěma stroužky utřeného česneku. Takto připravenou směsí pomažeme pizza těsto.
  4. Na pizzu poklademe kolečka mozzarely a lístky bazalky. Pizzu dáme do předem předehřáté trouby na 230 stupňů a pečeme zhruba 8 – 10 minut. Průběžně pizzu kontrolujeme a případně snížíme nebo zvýšíme teplotu tak, aby okraje pizzy byly hezky zlaté (nikoliv černé).
  5. Pizzu Margeritu podáváme horkou. Úspěch zaručen.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pizza Margherita - recept
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas