Domácí pečený čaj - Ovoce se skořicí

Pečený čaj – Jablka se skořicí

Domácí je dneska velmi populární a není se čemu divit, je to dobrota. Můžete ho koupit dnes skoro v každém obchodě, ale ten domácí je mnohem chutnější a navíc si do něj dáte to, co máte rádi vy. Navíc může být pečený čaj hezkým minidárečkem pro vaše blízké. A co do pečeného čaje dát? Vlastně skoro všechno – citrony, mandarinky, pomeranče, jablka, , švestky, třešně, borůvky, , rybíz … Dále se přidá cukr a dokoření se skořicí, zázvorem či hřebíčkem. Pojďme se na recept na domácí pečený čaj podívat podrobněji.

Pokud se chcete domácím pečeným čajem těšit po delší dobu, je vhodné skleničky zavařit. Napsala jsem podrobného průvodce zavařováním, kde na základě vlastní zkušenosti poskytuji jak správně zavařovat, aby vám potraviny dlouho vydržely a nezplesnivěly. Používám skleničky od jihočeského jogurtu nebo malé zavařovací sklenice od Tescomy 125 ml.

Vytisknout recept
Pečený čaj - Jablka se skořicí
Domácí pečený čaj - Ovoce se skořicí
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Doba přípravy 15 minut
Doba 30 minut
Porce
Suroviny
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Suroviny
Domácí pečený čaj - Ovoce se skořicí
Pokyny
  1. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
  2. Veškeré ovoce si nejprve omyjeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky a dáme do pekáčku spolu s cukrem a kořením. Vše řádně promícháme.
  3. Pekáček vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180-200 stupních po dobu zhruba 30 minut. Asi každých 10 minut směs promícháme.
  4. Připravíme si vyhřáté skleničky na pečený čaj, které předtím řádně vymyjeme (nejlépe vysterilizujeme). Nahřáté skleničky plníme ještě horkou směsí, zaděláme víčkem a obrátíme dnem vzhůru.
  5. Poté co skleničky vychladnou, tak je uložíme nejlépe do lednice. Pro zvýšení trvanlivosti můžeme směs zakápnout kapičkou alkoholu (rumem, vodkou, slivovicí), avšak jen v případě, že je čaj určen pro dospělé strávníky 🙂
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pečený čaj – Jablka se skořicí
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *