se skořicí
Doba přípravy
15minut
Doba
30minut
Doba přípravy
15minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Pokyny
  1. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
  2. Veškeré si nejprve omyjeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky a dáme do pekáčku spolu s cukrem a kořením. Vše řádně promícháme.
  3. Pekáček vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180-200 stupních po dobu zhruba 30 minut. Asi každých 10 minut směs promícháme.
  4. Připravíme si vyhřáté skleničky na , které předtím řádně vymyjeme (nejlépe vysterilizujeme). Nahřáté skleničky plníme ještě horkou směsí, zaděláme víčkem a obrátíme dnem vzhůru.
  5. Poté co skleničky vychladnou, tak je uložíme nejlépe do lednice. Pro zvýšení trvanlivosti můžeme směs zakápnout kapičkou alkoholu (rumem, vodkou, slivovicí), avšak jen v případě, že je čaj určen pro dospělé strávníky 🙂
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pečený čaj – Jablka se skořicí
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Knihy Dobrovský