Dnes jsem se zaměřila na výrobu palačinek bez mléka, na jejichž přípravu potřebujete jen dvě suroviny a něco na smažení. Já nejraději používám máslo či kokosový olej. Tyto palačinky jsou bezlepkové, neobsahují mléko a žádný přidaný cukr, jsou tak vhodné pro ty nejmenší strávníky či při metodě BLW (Baby Led Weaning – jídlo do ručičky), pochutnají si na nich však i ostatní členové rodiny.
Palačinky bez mléka mám velmi ráda, jelikož jsou chuťově výborné, příprava je velmi rychlá a snadná. Výrobu banánových palačinek zvládne i úplný začátečník. Jsou velmi jemné, vláčné a dobře se drží i v malých pacičkách. Palačinky však určitě ocení i starší členové rodiny a nemusíte se tak dělat s odlišnou verzí pro „dospěláky“.
Vytisknout recept
Palačinky bez mléka ze 2 ingrediencí
Palačinky jsou bezlepkové, neobsahují mléko a žádný přidaný cukr, jsou tak vhodné pro ty nejmenší strávníky či při metodě BLW (Baby Led Weaning - jídlo do ručičky), pochutnají si na nich však i ostatní členové rodiny.
Pokyny
Banán oloupeme, nakrájíme na větší kousky a rozklepneme k němu vejce. Ručním šlehačem poté vše rozmixujeme.
Rozpálíme si pánvičku s olejem či máslem a pomocí polévkové lžíce (1-2 porce) naneseme připravenou směs, tak aby výsledné palačinky byly menší a vyšší. Smažíme zhruba 2 minuty z obou stran.
Hotové palačinky můžeme v případě potřeby dochutit ještě pár kapkami javorového sirupu či posypat čerstvým ovocem ze zahrádky. I samotné jsou však velmi chutné.
Napsat komentář