Jahodový sirup - vitamínová bomba

Jahodový sirup – vitamínová bomba

Pokud už máte zavedené jahody a vaše dítko je nechce papat, je možné je využít, hlavně v sezóně samo-sběru, na výrobu sirupu. Jahody jsou bohaté na vitamín C, ale také obsahují spoustu jiných prospěšných látek vhodných k posílení imunitního systému.

Článek pro vás zpracovala Kateřina Manlíková, maminka dvouleté holčičky, které pravidelně vařím domácí sirupy a příště se můžete těšit na sirup z fenyklu, rýmovníku, meduňky a máty.

Vytisknout recept
Jahodový sirup - vitamínová bomba
Jahodový sirup - vitamínová bomba
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Porce
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Porce
Jahodový sirup - vitamínová bomba
Pokyny
  1. Jahody řádně očistíme a rozmixujeme na pyré.
  2. Do velkého hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme jahodové pyré a vsypeme cukr. Velmi důkladně promícháme a necháme stát 2 dny v chladu a temnu.
  3. Poté směs přecedíme a můžeme zkusit znovu rozmixovat a získat co nejvíce šťávy.
  4. Nyní směs pouze zahřejeme, nevaříme! Přisypeme kyselinu citrónovou. Pokud se začne tvořit pěna, vaříte moc, ztlumte plotnu a pěnu sítkem nebo lžíci odstraňte. Povaříme za stálého míchání 15 minut, aby se cukr dostatečně rozpustil.
  5. Horký sirup přelijeme do čistý skleniček a opět otočíme dnem vzhůru. Musíme také uchovat v chladu a temnu.
Shrnutí receptu
Název receptu
Jahodový sirup - vitamínová bomba
Jméno autora
Publikováno dne

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *