Domácí sirupy pro nejmenší

Domácí sirupy pro nejmenší

Dopřejte svému dítěti to nejlepší. Výroba domácích sirupů je snadná a zvládne to každý. Do všech typů sirupů se přidává cukr, který použijete už nechám na vás. Já osobně používám krupicový cukr, ale lze ho nahradit i třtinovým nebo obyčejným krystalem. Cukr je pro výrobu sirup důležitý, protože slouží jako konzervant společně s kyselinou citrónovou, aby sirup vydržel déle čerstvý a nezkazil se.

Vždy předtím, než nalijete sirup do skleniček se pečlivě ujistěte, že jsou čisté, nezapáchají např. od octu, když byla sklenička dříve použitá na okurky a je čisté i víčko. Před každým použitím skleničky řádně vymyjte a sterilizujte ve vařící vodě. Jakmile sirup do zavařovaček nebo skleniček od přesnídávky nalijete, otočte je dnem vzhůru, aby se sirup zatáhl a vy máte jistotu, že sklenička neteče a dobře těsní. Předejdeme tak zkažení výrobku.

Fenyklový sirup – vhodný na prdíky a při nachlazení

Jahodový sirup – vitamínová bomba

Článek pro vás zpracovala Kateřina Manlíková, maminka dvouleté holčičky, které pravidelně vařím domácí sirupy a příště se můžete těšit na sirup z rýmovníku, meduňky a máty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *