Pohanková zeleninová polévka

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová patří mezi ty nejzdravější a dle mého i nejchutnější, dokonce má 2 letá dcera si na kusech zeleniny pochutnává. Zkusila jsem polévku doplnit pohankou, neboť patří mezi velmi zdravé potraviny a navíc neobsahuje lepek, je tudíž vhodná i pro celiaky.

Vytisknout recept
Zeleninová polévka s pohankou
Pohanková zeleninová polévka
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
Suroviny
na kápání do polévky
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
Suroviny
na kápání do polévky
Pohanková zeleninová polévka
Pokyny
  1. Veškerou zeleninu si nejprve očistíme a zbavíme slupek a nakrájíme na kostičky. Mrkev, celer, petržel i cibuli si nakrájíme na kostičky a na troše másla vše orestujeme (pro lepší chuť). Vše zalijeme vodou a přidáme nové koření a bobkový list.
  2. Zhruba po 40 minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme v polévce změknout.
  3. Dále si pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zhruba 5 minut vaříme.
  4. Kápání do polévky si připravíme tak, že vajíčko smícháme s dětskou krupičkou (nebo hrubou moukou) a vytvoříme tak řídkou kašičku, kterou poté přes vidličku vlíváme do polévky. Vaříme asi 3 minut.
  5. Poté přidáme uvařenou pohanku, dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a petrželí a polévka je hotová. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *