Velikonoční beránek

Velikonoční mrkvový beránek – Velikonoční recepty

Velikonoční je symbolem Velikonoc. Jeho původ spadá již do pohanských časů, jelikož ovce byly dříve chované ve velkém. Židé dokonce ovce považují za členy „Božího stáda“ a sloužil jako oběť při oslavě vyvedení izraelského lidu z egyptského otroctví. Pro křesťany je zase symbolem božího Beránka, jakožto nevinnosti, čistoty a poslušnosti. byl tradičním velikonočním pokrmem již ve středověku. Pojďme si proto ukázat jednoduchý recept na výborného mrkvového beránka.

Vytisknout recept
Mrkvový beránek
Velikonoční beránek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Velikonoční beránek
Pokyny
  1. Nejprve si troubu předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si formu na beránka a vymažeme ji olejem nebo máslem a vysypeme moukou, aby se nám upečený beránek nepřichytil.
  2. Mrkev omyjeme, oškrabeme a nastrouháme. Přidáme vajíčka, cukr a olej a promícháme.
  3. Do další mísy nasypeme odměřenou mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek, sůl, strouhané mandle i rozinky. Zamícháme.
  4. Poté všechny ingredience spojíme do jednoho těsta a řádně promícháme. Těsto vlijeme do připravené vymazané a vysypané formičky a vložíme do rozehřáté trouby.
  5. Pečeme zhruba hodinu na 200 stupňů. Průběžně kontrolujeme, zda se nám beránek nepřipéká, případně dáme teplotu míň. Ke konci zkontrolujeme jehlou, zda je beránek uvnitř upečený. Po upečení necháme 5 minut chladnout a pak ho ještě teplý vyklepneme z formy. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Velikonoční beránek
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *