Vajíčková pomazánka se sojanézou

Vajíčková pomazánka se sojanézou

Vaječná nebo-li vajíčková pomazánka je naším tradičním velikonočním pokrmem, ve kterém zužitkujeme vykoledovaná vajíčka. Na tuto dobrotu existuje bezpočet receptů, já zde zmiňuji jeden z mých nejoblíbenějších. Nezdravou majonézu nahrazuji sojanézou, která má vyšší obsah vlákniny, vitamínů, méně tuku a je obecně stravitelnější a rozhodně pro děti vhodnější. Vajíčka vykoledovaná na Velikonoce můžeme využít pro přípravu skvělé svačiny či večeře.

Vytisknout recept
Vajíčková pomazánka se sojanézou
Vajíčková pomazánka se sojanézou
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 12 minut
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 12 minut
Porce
porce
Suroviny
Vajíčková pomazánka se sojanézou
Pokyny
  1. Vejce dáme vařit na 12 minut, poté je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. K pokrájeným vajíčkům přidáme sojanézu, na jemno nakrájené jarní cibulky i s natí, lžíci plnotučné hořčice a dochutíme pepřem a solí. Vše řádně promícháme.
  3. Hotovou pomazánku natíráme na čerstvé pečivo a na závěr ozdobíme nakrájenou natí z jarní cibulky. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Vajíčková pomazánka se sojanézou
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *