Vajíčková pomazánka se sojanézou
Vaječná nebo-li vajíčková pomazánka je naším tradičním velikonočním pokrmem, ve kterém zužitkujeme vykoledovaná vajíčka. Na tuto dobrotu existuje bezpočet receptů, já zde zmiňuji jeden z mých nejoblíbenějších. Nezdravou majonézu nahrazuji sojanézou, která má vyšší obsah vlákniny, vitamínů, méně tuku a je obecně stravitelnější a rozhodně pro děti vhodnější. Vajíčka vykoledovaná na Velikonoce můžeme využít pro přípravu skvělé svačiny či večeře.
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 12 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- 3 lžičky sojanézy zdravější alternativa majonézy
- 8 ks vajec
- 4 ks jarní cibulky s natí
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- trocha černého pepře
- trocha soli
Suroviny
|
|
Pokyny
- Vejce dáme vařit na 12 minut, poté je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- K pokrájeným vajíčkům přidáme sojanézu, na jemno nakrájené jarní cibulky i s natí, lžíci plnotučné hořčice a dochutíme pepřem a solí. Vše řádně promícháme.
- Hotovou pomazánku natíráme na čerstvé pečivo a na závěr ozdobíme nakrájenou natí z jarní cibulky. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Vajíčková pomazánka se sojanézou
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář