Vaječná tlačenka – Velikonoční recepty
Vaječná tlačenka patří mezi tradiční velikonoční jídla. Je skvělá i díky tomu, že do ní můžeme zpracovat vykoledovaná vajíčka z velikonoční koledy. Její přípravu zvládne i začátečník. Existuje mnoho receptů, já vybrala ten, co mám nejraději a který je na přípravu velmi rychlý. Tlačenku však můžeme dělat nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Já osobně ji zbožňuji a dopřávám docela často 🙂
Doba přípravy | 30 minut |
Porce |
plátků
|
Suroviny
- 6 ks vajec
- 1 ks želatiny v prášku na vaječnou tlačenku
- 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka, Bonduelle
- 20 dkg kuřecí šunky nebo kvalitní párky
- 5 ks malých sterilovaných okurek
- 1 malá cibule
- 1 malá sklenička majonézy
- špetka soli
- špetka pepře
Suroviny
|
|
Pokyny
- Vajíčka dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vaříme 12 minut a poté necháme vajíčka vychladnout.
- Želatinu v prášku připravíme dle návodu, jelikož každý výrobce má svůj vlastní postup zpracování. Jako tekutinu přidáme šťávu ze sterilované zeleniny.
- Do mísy dáme nakrájenou šunku na kostičky, zeleninu, najemno nakrájenou cibulku a okurky. Přidáme majonézu, jemně osolíme a opepříme. Poté přidáme na kostičky nakrájená vajíčka. Vše promícháme a nakonec přidáme připravenou želatinu. Znovu vše řádně promícháme a přendáme do připravené formy na vaječnou tlačenku.
- Hotovou tlačenku vložíme do ledničky, kde ji necháme přes noc ztuhnout. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Vaječná tlačenka - Velikonoční recepty
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Celkový čas
Napsat komentář