Veliknoční vaječná tlačenka z vajec

Vaječná tlačenka – Velikonoční recepty

Vaječná patří mezi tradiční velikonoční jídla. Je skvělá i díky tomu, že do ní můžeme zpracovat vykoledovaná vajíčka z velikonoční koledy. Její přípravu zvládne i začátečník. Existuje mnoho receptů, já vybrala ten, co mám nejraději a který je na přípravu velmi rychlý.

Shrnutí receptu
Název receptu
Vaječná tlačenka -
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Celkový čas
Vytisknout recept
Vaječná tlačenka - Velikonoční recepty
Veliknoční vaječná tlačenka z vajec
Doba přípravy 30 minut
Porce
plátků
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Porce
plátků
Suroviny
Veliknoční vaječná tlačenka z vajec
Pokyny
  1. Vajíčka dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vaříme 12 minut a poté necháme vajíčka vychladnout.
  2. Želatinu v prášku připravíme dle návodu, jelikož každý výrobce má svůj vlastní postup zpracování. Jako tekutinu přidáme šťávu ze sterilované zeleniny.
  3. Do mísy dáme nakrájenou šunku na kostičky, zeleninu, najemno nakrájenou cibulku a okurky. Přidáme majonézu, jemně osolíme a opepříme. Poté přidáme na kostičky nakrájená vajíčka. Vše promícháme a nakonec přidáme připravenou želatinu. Znovu vše řádně promícháme a přendáme do připravené formy na vaječnou tlačenku.
  4. Hotovou tlačenku vložíme do ledničky, kde ji necháme přes noc ztuhnout. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *