Pečený čaj - recept na domácí výrobu

Pečený čaj – recept na domácí výrobu

Pečený , který zahřeje za mrazivých dní a navíc provoní celou domácnost. Na výběr je mnoho různých druhů a příchutí. Každý máme svou chuť a proto záleží jen a jen na vás, z čeho si  čaj uděláte.

Hotovou upečenou směs nalijeme do zavařovacích skleniček (používám skleničky od jihočeského jogurtu). Skleničky by měly být dobře vysterilované, aby nám dlouze vydržel. Tomu jak správně vysterilovat skleničky a víčka jsem se věnovala v minulém článku. Pokud plánujete čaj skladovat delší dobu, tak ho určitě zavařte. Pokud zavařujete poprvé, tak doporučuji přečíst Podrobný postup zavařování. Na zavařování není nic složitého a zvládne to každý, odměnou bude zásoba výborných pečených čajů pro chvíle pohody a na zahřátí po příchodu z mrazivé procházky. Z vlastní zkušenosti doporučuji 🙂

Vytisknout recept
Nejlepší pečený čaj - recept na domácí výrobu
Pečený čaj - recept na domácí výrobu
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Chod Nápoje
Kuchyň česká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Pečený čaj - recept na domácí výrobu
Pokyny
  1. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Připravíme si pekáč. Čerstvé ovoce omyjeme, oloupeme (v případě bio ovoce slupku můžeme ponechat) a nakrájíme na velmi malé kousky a vložíme do pekáče. Přidáme rovněž i mražené ovoce a koření.
  3. Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu zhruba 30 minut. V průběhu pečení směs několikrát promícháme, aby se nepřipálila.
  4. Zatímco se směs peče, připravíme si skleničky na zavaření, které jsme si spolu s víčky vysterilovali. Do ještě horkých skleniček vléváme horkou ovocnou směs. Zavřeme víčkem, ale příliš neutahujeme, aby nám během zavařování sklenička nepraskla
Shrnutí receptu
Název receptu
Nejlepší pečený čaj - recept na domácí výrobu
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *