Borůvková panna cotta

Panna cotta s borůvkami

Panna cotta patří mezi nejoblíbenější dezerty a to i mé, je na přípravu poměrně rychlá a nenáročná. Důležitý je dostatečný odpočinek v ledničce, aby panna cotta stihla ztuhnout.

Vytisknout recept
Borůvková panna cotta
Borůvková panna cotta
Porce
Suroviny
Porce
Suroviny
Borůvková panna cotta
Pokyny
  1. U želatiny postupujeme dle návodu. Plátky želatiny vložíme do studené vody, aby nabobtnala.
  2. Do kastrůlku si nalijeme smetanu, mléko a cukr a necháme projít varem. Odstavíme a za stálého míchání přidáme nabobtnanou želatinu.
  3. Borůvky (asi 2/3) si omyjeme, dáme do kastrůlku a spolu s cukrem svaříme.
  4. Skleničky či nádobky na panna cottu poté do půlky naplníme smetanovo-želatinovým základem, poté naneseme vrstvu svařených borůvek a na ně opět vrstvu smetany. Vršek skleniček ozdobíme zbylými kuličkami borůvek a snítkou máty.
  5. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň na 6 hodin. Poté můžeme podávat. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Panna cotta s borůvkami
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *