Mrkvová polévka s červenou čočkou

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Mrkvová polévka s červenou čočkou je výbornou zeleninovou polévku spojující skvělou chuť s velkým přínosem pro naše zdraví. je výborným pomocníkem v boji se záněty a toxiny. Tato syrová zelenina je bohatá na vlákninu a v létě napomáhá lepšímu opalování díky obsahu betakarotenu. Kouzlo červené čočky tkví zejména v tom, že vůbec nenadýmá a je tedy vhodná jak pro malé děti, tak i kojící matky a osoby s citlivým zažíváním. je výborným zdrojem železa, selenu, zinku, vitamínu B6 a zejména bílkovin. Podporuje činnost střev, pomáhá proti zácpě, stabilizuje hladinu glukózy v krvi.

Shrnutí receptu
Název receptu
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Vytisknout recept
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Pokyny
  1. Mrkev omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a osmahneme na troše másla. Poté přilijeme vodu a přivedeme k varu.
  2. Poté co je mrkev skoro měkká, probereme a propláchneme červenou čočku a vaříme ještě asi 5 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem a kurkumou. Nakonec vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
  4. Naservírujeme na talíř, ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme hrstkou dýňových semínek. Můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *