Mrkvová polévka s červenou čočkou

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Obecně mám velmi ráda polévky, především ty zeleninové i když poctivým domácím vývarem také nepohrdnu. Mrkvová s červenou čočkou patří mezi mé TOP polévky. Narazila jsem na ni, když jsem brouzdala po internetu a hledala recepty na zpracování červené čočky. Jelikož jsem kojila, hledala jsem něco nenadýmavého a přitom dostatečně výživného. Červená čočka je totiž jedna z mála luštěnin, která a je tak vhodná pro malé děti, kojící maminky i lidi s citlivým zažíváním. 

Červená čočka je navíc výborným zdrojem železa, selenu, zinku, vitamínu B6 a zejména bílkovin. Podporuje činnost střev, pomáhá proti zácpě, stabilizuje hladinu glukózy v krvi. Ve spojení s mrkví je polévka výborným pomocníkem v boji se záněty a toxiny a hodí se tak pro posílení imunity v období chřipkových epidemií, které nás trápí především na jaře. je zase bohatá na vlákninu, která usnadňuje zažívání a brání tělo proti nežádoucím látkám z potravy a v létě napomáhá lepšímu opalování díky vysokému obsahu betakarotenu. 

Vytisknout recept
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba 20 minut
Porce
Suroviny
Chod Polévka
Kuchyň česká
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Pokyny
  1. Mrkev omyjeme, zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a osmahneme na troše másla. Poté přilijeme vodu a přivedeme k varu.
  2. Poté co je mrkev skoro měkká, probereme a propláchneme červenou čočku a vaříme ještě asi 5 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem a kurkumou. Nakonec vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
  4. Naservírujeme na talíř, ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme hrstkou dýňových semínek. Můžeme podávat.
Shrnutí receptu
Název receptu
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *