Bulgurové köftesi v rajčatové omáčce

Bulgurové gnocchi s rajčatovou omáčkou

patří mezi mé oblíbené suroviny a to jsem se s ním naučila vařit teprve nedávno. Bulgur je plný vlákniny, která pomáhá potlačit záněty, snižovat hladinu cholesterolu, zajišťuje také správnou činnost střev a napomáhá vyplavování toxinů z těla. Chcete-li začít vařit zdravě, sáhněte po bulguru, který navíc není drahý a jeho příprava je opravdu lehká.

Dnešní specialita bulgurové s rajčatovou omáčkou je inspirovaná tureckým receptem na bulgurové köftesi, který jsem nedávno vyzkoušela a upravila ho podle svých chutí. V klasickém tureckém receptu najdete vedle rajčatové omáčky navíc i jogurtovo-česnekovou, jejich vzájemná kombinace mi však moc nesedí, proto jsem zvolila tento recept. Doufám, že Vám bude chutnat.

Vytisknout recept
Bulgurové gnocchi s rajčatovou omáčkou
Bulgurové köftesi v rajčatové omáčce
Kuchyň turecká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Suroviny
Těsto na knedlíčky (gnocchi)
Rajčatová omáčka
Kuchyň turecká
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Suroviny
Těsto na knedlíčky (gnocchi)
Rajčatová omáčka
Bulgurové köftesi v rajčatové omáčce
Pokyny
  1. Nejprve si uvaříme bulgur v mléce (lepší pro chuť místo vody). Dle zvolené hrubosti bulguru je třeba se řídit pokyny výrobce na obalu. Poté k uvařenému bulguru přidáme vaječný žloutek, mouku, sůl, pepř, sladkou mletou papriku a vše promícháme a vytvoříme kuličky.
  2. Připravené bulgurové kuličky vhodíme do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové a můžeme je vylovit.
  3. Zlisovaný česnek krátce osmažíme na oleji a přidáme k němu rajčatové pyré, rajský protlak. Necháme trochu probublat, poté pánev odstavíme a do omáčky přidáme najemno nasekanou mátu, petrželku, trochu soli a vše promícháme.
  4. Do hotové omáčky přidáme uvařené burgurové gnocchi a promícháme. Servírovat můžeme s několika lístky máty. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Bulgurové gnocchi s rajčatovou omáčkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *