Nejprve si uvaříme bulgur v mléce (lepší pro chuť místo vody). Dle zvolené hrubosti bulguru je třeba se řídit pokyny výrobce na obalu. Poté k uvařenému bulguru přidáme vaječný žloutek, mouku, sůl, pepř, sladkou mletou papriku a vše promícháme a vytvoříme kuličky.
Připravené bulgurové kuličky vhodíme do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové a můžeme je vylovit.
Zlisovaný česnek krátce osmažíme na oleji a přidáme k němu rajčatové pyré, rajský protlak. Necháme trochu probublat, poté pánev odstavíme a do omáčky přidáme najemno nasekanou mátu, petrželku, trochu soli a vše promícháme.
Do hotové omáčky přidáme uvařené burgurové gnocchi a promícháme. Servírovat můžeme s několika lístky máty. Dobrou chuť.