Ovocný koláč s agarem

Suroviny:

  • sklenice polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sklenice kefíru
  • 50g másla
  • špetka sody
  • špetka cukru
  • ovoce dle výběru (jahody, mandarinka, broskev, hruška, jablko, maliny)


Postup

Všechny ingredience pečlivě promícháme. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme trochou hrubé mouky (aby se nám koláč nepřichytil k okrajům). Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme koláč vystydnout a pak na něho poklademe vybrané kousky ovoce. S agarem zacházíme dle návodu výrobce. Agar před použitím necháme nabobtnat ve studené vodě a poté ho vaříme na mírném plamenu asi 2 minutky. Poté ho necháme zchladnout a nakonec s ním zalijeme vršek koláče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *