Upravený boršč pro naše nejmenší

Suroviny:


Postup

Základem je správně uvařený vývar. Hovězí umyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny.  Vyjmeme a vývar přecedíme. Maso vrátíme a přidáme do hrnce omyté a očištěné brambory a opět dáme vařit. Vedle si připravíme, očistíme a omyjeme mrkev, pórek (cibuli) a červenou řepu. Pórek můžeme na trošce másla jemně osmažit, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a řepu, zalijeme troškou vývaru a necháme vařit do změknutí celé zeleniny, na závěr přidáme rajský protlak. Když je měkká, tak ji přidáme do vývaru a vše rozmixujeme (je možné si část vývaru dát stranou, aby výsledný boršč byl hustší konzistence). Výsledný borčš zjemníme kapkou smetany (kdo ji má zavedenou).

Poznámka: Lze chutně uvařit i bez rajského protlaku, pokud nemáte zavedeno.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *