Jehněčí kýta z trouby

Pomalu pečená jehněčí kýta na řecký způsob

Vytisknout recept
Pomalu pečená jehněčí kýta na řecký způsob
Jehněčí kýta z trouby
Kuchyň řecká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 5-6 hodin
Porce
Suroviny
Kuchyň řecká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 5-6 hodin
Porce
Suroviny
Jehněčí kýta z trouby
Pokyny
  1. Nejprve předehřejeme horkovzdušnou troubu na 160 stupňů. Péci budeme hezky zlehka a co nejdéle.
  2. Do povrchu masa uděláme několik rýh, které vyplníme stroužkem česneku. Poté maso potřeme směsí olivového oleje a koření a řádně posolíme.
  3. Rozpálíme si pánev a maso na ní zprudka orestujeme ze všech stran pěkně do zhnědnutí.
  4. Maso vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem z pánve, přidáme zhruba 250 ml vody a nakonec pokrájená rajčata a mrkev. Vše pozvolna pečeme zhruba 3-4 hodin překryté alobalem, který na zbylé 2 hodiny sejmeme. Vodu doplňujeme dle potřeby, aby se maso nepřichytilo.
  5. Upečenou jehněčí kýtu z pekáčku vyjmeme a opečenou zeleninu rozmixujeme pro vytvoření omáčky k masu.
  6. Jako příloha se velmi hodí bramborová kaše či šťouchané brambory.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Pomalu pečená jehněčí kýta na řecký způsob
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *