Linecké cukroví ze špaldové mouky
Linecké cukroví je mým nejoblíbenějším vánočním cukrovím, kterého dokážu sníst opravdu velké množství 🙂 Navíc mi přijde velmi vhodné i pro menší děti včetně batolat, jelikož není tak sladké jako jiné druhy. Nejraději cukroví slepuji jahodovou nebo borůvkovou marmeládou, ale na výběr je daleko více možností. Jakou máte nejraději vy?
Další recepty na Vánoční cukroví naleznete zde.
Doba přípravy | 1 hodina |
Doba vaření | 5 minut |
Porce |
|
Suroviny
- 250 g špaldové mouky
- 125 g másla
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 1 vejce
- vanilkový cukr či pravou vanilku
- kvalitní džem či marmeláda
- 1 lžička citronové kůry doporučuju kupovanou nebo z bio citronu
Suroviny
|
|
Pokyny
- Do mísy odměříme mouku, kterou smícháme s citronovou kůrou.
- Máslo utřeme se třtinovým a vanilkovým cukrem a přidáme celé vejce.
- Do másla postupně vmícháváme mouku a nejlépe pomocí rukou uhněteme v hladké těsto. Aby se nám s těstem lépe pracovalo je lepší ho nechat aspoň 1 hodinu odpočinout a zchladnout v ledničce.
- Pracovní plochu si lehce pomoučíme, aby se nám těsto nepřilepilo. Z těsta vyválíme plát o tloušťce zhruba 2 mm a vykrajujeme tvary, které poté naklademe na plech s pečícím papírem. Nezapomeňte do poloviny z nich vykrojit kolečko či jiný otvor, aby barva marmelády pěkně vynikla.
- V předehřáté troubě pečeme zhruba 3-5 minut na 170 stupňů a průběžně cukroví kontrolujeme, zda se nám nepřipaluje.
- Hotové a vychladlé těsto si nakonec spojíme oblíbenou marmeládou či džemem a schováme do krabice na bezpečné místo 🙂
Shrnutí receptu
Název receptu
Linecké cukroví ze špaldové mouky
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
1 Review(s) Based on
Napsat komentář