Linecké cukroví ze špaldové mouky

Linecké je mým nejoblíbenějším vánočním cukrovím, kterého dokážu sníst opravdu velké množství 🙂 Navíc mi přijde velmi vhodné i pro menší děti včetně batolat, jelikož není tak jako jiné druhy. Nejraději slepuji jahodovou nebo borůvkovou marmeládou, ale na výběr je daleko více možností. Jakou máte nejraději vy?

Vytisknout recept
Linecké cukroví ze špaldové mouky
Doba přípravy 1 hodina
Doba vaření 5 minut
Porce
Doba přípravy 1 hodina
Doba vaření 5 minut
Porce
Pokyny
  1. Do mísy odměříme mouku, kterou smícháme s citronovou kůrou.
  2. Máslo utřeme se třtinovým a vanilkovým cukrem a přidáme celé vejce.
  3. Do másla postupně vmícháváme mouku a nejlépe pomocí rukou uhněteme v hladké těsto. Aby se nám s těstem lépe pracovalo je lepší ho nechat aspoň 1 hodinu odpočinout a zchladnout v ledničce.
  4. Pracovní plochu si lehce pomoučíme, aby se nám těsto nepřilepilo. Z těsta vyválíme plát o tloušťce zhruba 2 mm a vykrajujeme tvary, které poté naklademe na plech s pečícím papírem. Nezapomeňte do poloviny z nich vykrojit kolečko či jiný otvor, aby barva marmelády pěkně vynikla.
  5. V předehřáté troubě pečeme zhruba 3-5 minut na 170 stupňů a průběžně cukroví kontrolujeme, zda se nám nepřipaluje.
  6. Hotové a vychladlé těsto si nakonec spojíme oblíbenou marmeládou či džemem a schováme do krabice na bezpečné místo 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *