Medové kuře s medem s rozmarýnovými bramborami

Medové kuře se zázvorem s rozmarýnovými bramborami

Vytisknout recept
Medové kuře s medem s rozmarýnovými bramborami
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porce
Suroviny
Marináda:
Kuchyň česká
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
porce
Suroviny
Marináda:
Medové kuře s medem s rozmarýnovými bramborami
Pokyny
  1. Na medové si nejprve připravíme zázvorovou marinádu a to tak, že smícháme trochu vody s pár kapkami olivového oleje, špetkou červené papriky, lžičkou zázvoru a lžící medu.
  2. Kuřecí maso si omyjeme a očistíme a vložíme do připravené marinády. Necháme aspoň 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc). Takto připravené maso poté vložíme do pekáčku a šup s ním do rozehřáté trouby.
  3. Maso pečeme nejprve 30 minut na 180 stupňů a poté dalších 30 minut na 200 stupňů. Po celou dobu maso několikrát polijeme výpekem a dohlížíme, aby v pekáči byl stále dostatek vody a maso se nepřipalovalo.
  4. Mezitím si omyjeme a očistíme brambory, nakrájíme je na menší kousky, přidáme mletý kmín a dáme vařit do změknutí. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a na troše másla jemně osmažíme. Hotové brambory slijeme, přidáme špetku rozmarýnu, osmaženou cibulku a kousek másla a vše jemně prošťoucháme.
  5. Pečené medové kuře se zázvorem servírujeme se šťouchanými rozmarýnovými bramborami ozdobené pažitkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *