Medové kuře se zázvorem s rozmarýnovými bramborami
Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 60 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
- kuřecí stehno či prso nejlépe i s kůží
- 1 ks cibule
- brambory
- máslo
- mletý kmín
- špetka rozmarýnu
Marináda:
- 1 lžíce medu
- 1 lžička zázvoru
- špetka červené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- voda
Suroviny
Marináda:
|
|
Pokyny
- Na medové kuře si nejprve připravíme zázvorovou marinádu a to tak, že smícháme trochu vody s pár kapkami olivového oleje, špetkou červené papriky, lžičkou zázvoru a lžící medu.
- Kuřecí maso si omyjeme a očistíme a vložíme do připravené marinády. Necháme aspoň 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc). Takto připravené maso poté vložíme do pekáčku a šup s ním do rozehřáté trouby.
- Maso pečeme nejprve 30 minut na 180 stupňů a poté dalších 30 minut na 200 stupňů. Po celou dobu pečení maso několikrát polijeme výpekem a dohlížíme, aby v pekáči byl stále dostatek vody a maso se nepřipalovalo.
- Mezitím si omyjeme a očistíme brambory, nakrájíme je na menší kousky, přidáme mletý kmín a dáme vařit do změknutí. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a na troše másla jemně osmažíme. Hotové brambory slijeme, přidáme špetku rozmarýnu, osmaženou cibulku a kousek másla a vše jemně prošťoucháme.
- Pečené medové kuře se zázvorem servírujeme se šťouchanými rozmarýnovými bramborami ozdobené pažitkou. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Medové kuře se zázvorem s rozmarýnovými bramborami
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář