Králík na smetaně

Králík na smetaně

Suroviny:


Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C. Králíka omyjeme a naporcujeme na jednotlivé části – běhy, hřbet, hrudník a hlavu. Mrkev, petržel a celer omyjeme, zbavíme slupky a na troše másla lehce osmažíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a spolu s králičími stehny zprudka osmahneme, aby se zatáhlo. Připravíme si pekáček, do kterého dáme a navrch naklademe připravenou zeleninu a dolijeme tolik vody, aby byl celý králík i se zeleninou ponořený. Přidáme bobkový list, nové koření a jalovec.
Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Během pečení kontrolujeme, zda je v pekáčku dostatek vody. Hotové maso vyjmeme z pekáčku a obereme ho. Z pečené zeleniny vyjmeme bobkový list i nové koření, jalovec můžeme ponechat (dodá omáčka pikantní chuť) a vše mixérem rozmixujeme dojemna. Poté omáčku zjemníme kelímkem smetany a necháme krátce projít varem. V případě potřeby můžeme naředit vroucí vodou. Králíka na smetaně můžeme podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami či krupicovými noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *