Fenyklové špagety se zeleninou

Suroviny:

  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • fenykl
  • cibule
  • velká
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce fenyklových semínek
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400g konzervovaných (či čerstvých) rajčat
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • bazalka


Postup

Zeleninu očistíme a pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli, , mrkev a papriku a poté dusíme 8-10 minut, dokud nezměkne. Přidáme vymačkaný česnek, fenyklová semínka a rajčatový protlak. Vaříme zhruba 2 minutky a pak přidáme konzervovaná , vše dosladíme a vaříme, dokud není zelenina kompletně měkká. Poté část zeleniny včetně šťávy odebereme a vedle pomixujeme dohladka. Do omáčky přidáme nadrcenou bazalku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami.

Nejlepší dárky od Zážitky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *