Cuketové špízy

Cuketové špízy

V srpnu vrcholí sezóna cuket a jestli stejně jako já i vám se urodilo velké množství cuket a přemýšlíte co s nimi, je tento recept právě pro vás. Cuketové špízy dělám celkem často, jsou na přípravu a chutnají celé rodině. Jsou vhodné jako příloha k masu, při grilování či jako samotné jídlo, ke kterému pak udělám některý z dipů (o kterých jsem psala v 6 osvědčených dipů pro děti) a přikusujeme domácí pečivo či .

Vytisknout recept
Cuketové špízy
Cuketové špízy
Doba přípravy 20 minut
Doba 40 minut
Doba nečinnosti 12 hodin
Porce
špízy
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Doba nečinnosti 12 hodin
Porce
špízy
Suroviny
Cuketové špízy
Pokyny
  1. Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a vsypeme do pánve. Přidáme rovněž cibuli rozkrojenou na čtvrtiny a anglickou slaninu. Přidáme trochu oleje a orestujeme.
  2. Cuketu, papriku, mrkev a omyjeme. Cuketu loupat nemusíme. Cuketu a mrkev nakrájíme na silnější kolečka, papriku na větší kousky a rajčátka necháme v celku. Takto připravenou zeleninu vložíme do mísy, do které poté přidáme orestované s cibulí, slaninou i výpekem.
  3. Připravenou směs osolíme, opepříme, kdo má rád může přidat prolisovaný česnek, promícháme, přikryjeme víkem a dáme do ledničky přes noc marinovat. Druhý den suroviny střídavě napichujeme na špejli či jehlu.
  4. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 220 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něho v mírných rozestupech připravené špízy. Pečeme při 220 stupních zhruba 35 minut. V průběhu nezapomeňte špízy otáčet. Přeji dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *