6 osvědčených dipů pro děti

Dip je samostatná omáčka, do které si malý strávník může namáčet jednotlivé kousky masa, sýra či zeleninové placičky  a bramboráčky. Nejčastěji tvoří základ či . Nabízíme zde pár tipů a inspirací na ty nejchutnější pro děti a zaručujeme, že budou vašim miláčkům velmi chutnat.

1) Avokádový dip s rajčaty

Suroviny:

  • cherry
  • kvalitní jogurt (doporučuji Hollandii)
  • jarní cibulka
  • zakysaná (může a nemusí)

Postup:

Připravíme si misku a tyčový mixér. Cherry rajčátka očistíme a nakrájíme na malinké kousíčky. Cibulku zbavíme slupky a rovněž nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Avokádo očistíme, vyjmeme z něho pecku a nakrájíme na kousky. Zeleninu dáme do misky, přidáme kelímek jogurtu, lžíci zakysané smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme dojemna.

2) Dip z červené řepy

Suroviny:


Postup:

Čerstvou červenou řepu očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixérem, dále přidáme jogurt, lžíci zakysané smetany a trochu utřeného česneku. Vše znovu zamícháme a dip je hotový.

3) Koprový dip s jarní cibulkou

Suroviny:

  • kopr
  • jarní cibulka
  • jogurt (nejlépe Hollandii)
  • zakysaná smetana
  • petrželka
  • česnek

Postup:

Cibulku očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Dále přidáme jogurt, lžíci zakysané smetany, najemno nakrájenou petrželku, utřený česnek a nakrájené snítky kopru. Vše zamícháme a můžeme podávat.

4) Rajčatový dip

Suroviny:

  • rajčata
  • jarní cibulka
  • rozmarýn
  • smetana

Postup:

Rajčata omyjeme, spaříme a zbavíme slupky. Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a zlehka osmahneme. Do pánve dále přidáme nakrájená rajčata a snížku rozmarýnu. Necháme projít varem, přičemž se vypaří voda a omáčka tím zhoustne. Po vychladnutí přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.

5) Malinový dip s mascarpone

Suroviny:

  • mascarpone
  • jogurt (nejlépe řeckého typu)


Postup:

Maliny omyjte a nasypte do misky. Dále k nim přidejte mascarpone, řecký jogurt a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr můžete ozdobit několika celými malinami.

6) Avokádovo-sýrový dip

Suroviny:

  • avokádo
  • zakysaná smetana

Postup:

Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme z něho pecku, nakrájíme a rozmačkáme v misce vidličkou. Poté najemno nastrouháme čedar. Pro zjemnění konzistence můžeme přidat lžíci zakysané smetany. Zamícháme a můžeme podávat.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *