Broskev s jogurtem a ovesnými vločkami

Suroviny:

  • broskev
  • plnotučný jogurt (já dávám Valašský)
  • bio ovesné vločky
  • kojenecká voda


Postup

Zhruba dvě lžíce ovesných vloček dáme přes noc namočit do vody. Druhý den k namočeným ovesným vločkám přidáme trochu vody a vaříme do změknutí. Poté k nim přidáme broskev zbavenou slupky, očištěnou a nakrájenou na kousky. Vaříme do změknutí ovoce, poté odstavíme. Přebytečnou vodu odlejeme a ovesné vločky spolu s broskví rozmixujeme a na závěr přidáme pár lžic jogurtu. Vše zamícháme a můžeme podávat.

Poznámka: Ovesné vločky se předem namáčejí a tepelně upravují kvůli lepší stravitelnosti. Větším dětem pak vločky už vařit a mixovat nemusíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *