Jahodový dort

Jahodový dort

Jahodový na jogurtovém základu je výbornou alternativou smetanových dortů a je tak skvělý jako dort k prvním narozeninám, jelikož je lehce stravitelný pro ročního oslavence. Pokud máte k dispozici ze zahrádky bude dort o to chutnější, pokud nemáte, budete se muset spolehnout na ty z obchodu. Samozřejmě nejlepší jsou čerstvé jahody, ale klidně můžete použít i ty zmrazené. Pojďme se tedy vrhnout do přípravy jogurtového dortu, jsem si jistá, že se vám příprava vydaří, opravdu není náročný, zato chutná skvěle.

Vytisknout recept
Jahodový dort
Jahodový dort
Doba přípravy 45 minut
Doba nečinnosti 12 hodin
Porce
Doba přípravy 45 minut
Doba nečinnosti 12 hodin
Porce
Jahodový dort
Pokyny
  1. Jahody očistíme a spolu s jogurtem, tvarohem a vanilinovým cukrem rozmixujeme do hladké konzistence. Poté si připravíme nádobu, na kterou přichytíme utěrku (či plenu), naklademe na ni ušlehané a necháme přes noc vykapat v lednici.
  2. Druhý den si do dortové formy naklademe kolem dokola dětské a poté vlijeme do formy tvarohovo-jogurtový krém, který jsme si nechali přes noc odkapat.
  3. Nakonec přichází na řadu želé, kdy postupujeme dle návodu. K odměřené vodě můžeme přidat i odkapanou jahodovou syrovátku z lednice, vsypeme želé a krátce povaříme. Po mírném vychladnutí želé polijeme dort a na konec vše ozdobíme čerstvými jahodami. A je to. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Jahodový dort
Publikováno dne
Čas přípravy
Celkový čas
Hodnocení
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)

8 comments

    1. Jako vážně? Všude se píše, že takhle malé děti by neměli tvaroh a vy tam píšete 250g tvarohu?😡

      1. Roční dítě již tvaroh může, nemusíte se bát 🙂

  1. Tak nevím, kde se stala chyba – postupovala jsem přesně podle návodu – ale vykapání se mi vůbec nepovedlo. Byl tam jakýsi náznak (vytvořilo se několik hrudek), ale celkově z toho nic nebylo. Hmota zůstala i po celé noci v lednici zůstala tak řídká, jako na začátku. Možná jsem neměla všechno mixovat dohromady, jak se ovšem doporučuje („Jahody očistíme a spolu s jogurtem, tvarohem a vanilinovým cukrem rozmixujeme do hladké konzistence.“) … ?? Takže z dortu nebylo nic 🙁

  2. To je mi opravdu moc líto, že se dort nepovedl. Dělala jsem tento dort už několikrát a vždy bez problémů, takže netuším, kde se mohla stát chyba. Přes co jste nechávala jogurt odkapávat? Byla plena natažená tak, aby se nedotýkala dna?

  3. Tak mně něco vykapalo ale stejně je to tak na půl tekuté, takže asi ani nebudu dodělávat. Na obrázku těsto vypadá jako po upečení, což je divné…

    1. U tohoto receptu je obrázek ilustrační. A jaký tvaroh jste použila? Vaničkový nebo v alobalu? Ten z alobalu je na pečení lepší, jelikož není tak tekutý. Do receptu toto doplním, děkuji za upozornění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *