Tvarohový s malinami
Porce Doba přípravy
10řezů 1hodina
Doba
10minut
Porce Doba přípravy
10řezů 1hodina
Doba vaření
10minut
Suroviny
Piškotový korpus
Samotný dort
Pokyny
  1. Nejprve si upečeme korpus. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 190 stupňů a zatímco se nám bude nahřívat, tak si připravíme korpus. Formu na korpus si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, aby se nám pečením korpus nepřichytil. V misce si ušleháme nejprve bílky s moučkovým třtinovým cukrem (můžeme nahradit i obyčejným bílým), poté přidáme olej, mouku, našlehané žloutky a kypřící prášek. Vzniklou hmotu nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby péct zhruba na 20 minut. To zda je korpus hotový vyzkoušíme píchnutím špičaté špejle do prostředka korpusu, bude-li špejle suchá, je korpus hotový.
  2. Pokud chceme použít mražené dáme si je předem rozmrazit, aby se nám s nimi dobře pracovalo.
  3. V misce prošleháme vaječné žloutky se třtinovým cukrem do pěny a poté přidáme lžíci citronové šťávy a vaničku plnotučného tvarohu.
  4. Pro přípravu želatiny postupujeme dle pokynů výrobce na obalu výrobku Nejčastěji tedy položíme plátky želatiny do vody asi na 10 minut, aby změkla.
  5. K malinám přidáme hotovou tvarohovou směs, kterou jsme si v předchozím kroku připravili a pomalu do ní začneme přidávat změklou želatinu. Úplně nakonec přimýcháme vaječný sníh z bílků. Vše řádně mícháme, aby se veškeré suroviny spojili a vytvořili hezký a nadýchaný krém.
  6. Připravíme si dortovou formu do jejíhož spodku vložíme upečený a vychladlý korpus. Korpus můžeme nechat jak je nebo ho rozříznout na poloviny, abychom měli dvoupatrový dort, záleží na Vás. Piškotový korpus pomažeme krémem a vršek ozdobíme několika kousky čerstvých malin (mraženými nedoporučuji, jsou příliš rozbředlé a nevypadají moc hezky) a můžeme použít i pár lístků mátových lístků, pokud je máme po ruce. Hotový tvarohový dort s malinami dáme uležet do lednice minimálně na 2 hodiny, nejlépe více. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Tvarohový dort s malinami
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas