Tvarohová bábovka ze špaldové mouky s karobem

Tvarohová bábovka

Bábovky peču zřejmě nejčastěji, jelikož jsou oblíbenou pochoutkou naší rodiny. A co si budeme povídat, časově nejsou moc náročné. Upéct bábovku zvládne i začátečník, jen je třeba si pohlídat teplotu a délku a po upečení bábovku nevytahovat moc rychle, spíše ji nechat pár minut odpočinout, vystydnout a až poté vyklepáváme z formy. A pamatujte, že bábovku servírujeme až po úplném vychladnutí, jinak by se mohlo stát, že se nám zdrcne a to by byla škoda.

Po kokosové bábovce s ořechy je na řadě tvarohová bábovka. Čím se tento recept liší od řady jiných? Použitím špaldové mouky, která je na rozdíl od té klasické bílé, mnohem zdravější. A o to při a pečení pro naše nejmenší přeci jde. Tady je recept.

Vytisknout recept
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je mým favoritem mezi bábovkami, doufám, že zachutná i Vám. chuť.
Tvarohová bábovka ze špaldové mouky s karobem
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Tvarohová bábovka ze špaldové mouky s karobem
Pokyny
  1. Horkovzdušnou troubu si nejprve předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Odvážené máslo necháme změknout (dávám na chvilku do mikrovlnné trouby). Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem a vanilinovým cukrem, z bílků ušleháme sníh. Ke vzniklé směsi přidáme vaničku plnotučného tvarohu, odváženou polohrubou a špaldovou mouku, kypřící prášek a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Vše promícháme a rozdělíme do dvou misek v poměru 2:1. Do menší misky přidáme dvě lžíce karobu nebo kakaa a řádně promícháme.
  3. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, aby se nám bábovka nepřipekla a šla nám snadněji z formy po upečení vyklopit. Nakonec formu naplníme půlkou světlého těsta, poté tmavým kakaovým těstem a nakonec zbytkem světlého těsta.
  4. Bábovku vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 160 stupňů zhruba jednu hodinu. Tvarohová bábovka je mým favoritem mezi bábovkami, doufám, že zachutná i Vám. chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *