Telecí kousky s rozmarýnovými bramborami a brokolicí

Telecí s brokolicí a rozmarýnovými šťouchanými bramborami

Vytisknout recept
Pokyny
  1. maso si omyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s trochou másla nejprve lehce orestujeme na pánvi, aby se zatáhlo, poté přidáme trochu vody a drceného kmínu a dusíme zhruba 30 minut, dokud nezměkne.
  2. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v parním či normálním hrnci uvaříme doměkka (asi 5 minut). Po změknutí můžeme brokolici propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala svoji krásnou zelenou barvu. (Vodu po uvařené brokolici nevyléváme, jelikož ji později můžeme použít pro přípravu zeleninové polévky).
  3. Brambory dáme vařit se slupkou doměkka.
  4. V hrnci rozpustíme kostičku másla a lehce na ní orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme sušený rozmarýn, promícháme a necháme bylinkou provonět.
  5. Uvařené brambory oloupáme, přidáme k orestované cibulce a prošťoucháme. Ke šťouchaným bramborám můžeme pro zjemnění přidat trochu ohřátého plnotučného mléka či smetany.
  6. A telecí masíčko s rozmarýnovými brambory je hotové, dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *