Máte čerstvé maliny a přemýšlíte, co s nimi? Byla by škoda jich nevyužít. Proto jsem se rozhodla sepsat osvědčený recept na výborné zdravé ovesné palačinky s malinami.
V míse mixérem rozšlehejte všechny ingredience dohromady, tedy ovesné vločky, vejce, mléko a drobek soli. Vznikne vám středně tekutá hmota. Dle potřeby dolijte mlékem.
Na rozpálenou pánev nalijte sběračku těsta a smažte z obou stran.
Ke konci smažení si pak do menšího rendlíku dejte okapané maliny, přidejte javorový sirup nebo moučkový třtinový cukr a ohřejte, aby se cukr rozpustil a maliny byly horké. Maliny by se ale neměli vařit, pustili by vám příliš mnoho šťávy a ztratily cenné vitamíny.
Na hotové palačinky dejte přiměřené množství horkých malin a zabalte. Můžete podávat 🙂