Bulgurové s rajčatovou omáčkou
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
30minut
Doba přípravy
20minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Těsto na knedlíčky (gnocchi)
Rajčatová omáčka
Pokyny
  1. Nejprve si uvaříme v mléce (lepší pro chuť místo vody). Dle zvolené hrubosti bulguru je třeba se řídit pokyny výrobce na obalu. Poté k uvařenému bulguru přidáme vaječný žloutek, mouku, sůl, pepř, sladkou mletou papriku a vše promícháme a vytvoříme kuličky.
  2. Připravené bulgurové kuličky vhodíme do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové a můžeme je vylovit.
  3. Zlisovaný česnek krátce osmažíme na oleji a přidáme k němu rajčatové pyré, rajský protlak. Necháme trochu probublat, poté pánev odstavíme a do omáčky přidáme najemno nasekanou mátu, petrželku, trochu soli a vše promícháme.
  4. Do hotové omáčky přidáme uvařené burgurové gnocchi a promícháme. Servírovat můžeme s několika lístky máty. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Bulgurové gnocchi s rajčatovou omáčkou
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
TUSUNNY MAGNETICKÝ ZÁMEK NA ŠUPLÍKY A SKŘÍŇKY 4 KS