Velikonoční avokádová pomazánka s parmazánem

Avokádová pomazánka – velikonoční recepty

Avokádová pomazánka s vejcem se stane vaší oblíbenou velikonoční pochoutkou. je zdrojem vlákniny, draslíku, zdravých tuků, snižuje cholesterol, působí jako antioxidant, zlepšuje zrak a pomáhá předcházet rakovině. Ale především je neuvěřitelně výživné a je tak velmi vhodné ho zařadit do jídelníčku dětí co nejdříve. Pomazánka z avokáda je velmi chutná a jsem přesvědčena, že recept na pomazánku zachutná vám i vašim dětem.

Vytisknout recept
Avokádová pomazánka -
Velikonoční avokádová pomazánka s parmazánem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 12 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 12 minut
Porce
osoby
Velikonoční avokádová pomazánka s parmazánem
Pokyny
  1. Nejprve si dáme vařit na 12 minut vajíčka, které poté necháme zchladnout.
  2. Avokádo umyjeme, zbavíme pecky a vnitřek vydlabeme do mističky.
  3. K vydlabanému avokádu přidáme nasekané lístky bazalky (pár si jich necháme na dozdobení), nastrouhaný , na jemno nakrájenou cibulku, kapku olivového oleje a trochu soli a pepře na dochucení. To vše pomocí vidličky rozmačkáme.
  4. Můžeme rovněž přidat kapku citronové šťávy či utřený česnek, záleží na vaší chuti.
  5. Připravenou pomazánkou potřeme pečivo (nejlépe bagetku) a navrch ozdobíme plátky pokrájeného vajíčka (zde symbolem Velikonoc) a několika lístky bazalky. Na talířek přidáme na zakousnutí pár kuliček cherry rajčátek a je hotovo. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *